Real Madrid spiller uafgjort mod Rayo Vallecano og fører La Liga med seks point

La Ligas førerhold, Real Madrid, spillede uafgjort 1-1 med Rayo Vallecano på udebane og udbyggede dermed forspringet til seks point på trods af, at Girona endnu ikke har spillet deres nuværende kamp. Selv hvis Girona vinder deres næste kamp, kan de point stadig ikke true Real Madrids førsteplads!

Dette Madrid-derby endte uafgjort. Det var et acceptabelt resultat for begge hold. Real Madrid øgede midlertidigt afstanden til Girona, mens Rayo Vallecano fik et værdifuldt point efter at have budt den nye manager Inigo Perez velkommen, hvilket kan være udgangspunktet for deres opsving.

Begge mål faldt i første halvleg. Real Madrid i den flåden billige fodboldtrøjer udnyttede holdets eneste reelle chance i kampen til at tage føringen i det tredje minut, hvor Valverde i Real Madrid trøjer assisterede Joselus mål.

Rayo Vallecano genvandt gradvist rytmen i spillet gennem hårde tacklinger og blev tildelt et straffespark i det 26. minut. Oscar Trejos skud blev dømt til at have ramt Camavengas arm, og Raúl de Tomás udlignede på straffesparket.

Begge hold udvekslede skud i anden halvleg, men ingen af dem skabte mange målchancer. I det 80. minut var Kroos’ frispark kraftfuldt, men blev brillant afvist af Rayo Vallecano-målmand Dimitriwski.

Mod slutningen af kampen blev Real Madrids indskiftede Carvajal udvist med et direkte rødt kort.

Objektivt set er der et hul mellem Rayo Vallecano og Real Madrid, når det gælder truppens styrke. Selvom tabellen ikke lyver, er afstanden på 15 point ikke uoverstigelig.

På trods af afstanden lykkedes det Rayo Vallecano at få et point fra Real Madrid ved at spille på deres styrker. De brugte hård konfrontation og klumpspil til at forstyrre Real Madrids flydende angrebsrytme og skabte nogle målchancer til sig selv. Over for en så stærk modstander som Real Madrid valgte Rayo Vallecano ikke den nemme udvej, men vandt respekt for sig selv ved at kæmpe aggressivt.