Juventus 2-2 Atalanta, taber point i træk og er ude af kampen om titlen?

Den 28. runde af Serie A blev genoptaget den 10. marts 2024, hvor Juventus var vært for Atalanta. Resultatet af denne kamp, selvom begge hold endte uafgjort, har medført en ny ændring i Serie A-stillingen, hvor Juventus kun fik et point på grund af det uafgjorte resultat og derfor blev frarøvet andenpladsen af AC Milan. Selvom Juventus og AC Milan var adskilt af ét point, mistede spillerne selvtilliden i kampen. Hvilken slags historie skete der i kampen, der ændrede Juventus’ placering?

Juventus tog hurtigt initiativet i begyndelsen af kampen og skabte ofte trusler mod Atalanta. I det 15. minut fik Chiesa, iført Juventus trøje nr. 7, tildelt et frispark, men hans skud blev pareret af målmanden, mens Milettis langskud ikke ramte målet 10 minutter senere. Ti minutter senere ramte Milettis skud fra distancen ikke målet. Atalanta satsede derefter på hurtige kontraangreb for at skabe en trussel, men det lykkedes ikke at score. Første halvleg var en målløs affære for begge hold.

I anden halvleg angreb begge hold mere voldsomt. Atlanta brød først dødvandet. Kupmenaars modtog en aflevering fra Pasalic og skubbede stille og roligt bolden i mål. Juventus svarede hurtigt igen, og i det 62. minut modtog Cambiasso en aflevering fra Chiesa og udlignede. Blot to minutter senere tog Juve føringen igen. McEneny assisterede Milik, som scorede med et kraftfuldt skud. Men Atalanta gav ikke op, og i det 72. minut scorede Kupmenaers to gange og udlignede til 2-2.

I sidste ende spillede de to hold uafgjort 2-2. Uafgjort var bestemt et hårdt slag for Juventus og et tab for utallige Juventus-tilhængere. De tabte point for sjette gang i syv kampe i træk og faldt til tredjepladsen i tabellen, 17 point efter Inter Milan, der fører. Ifølge disse data har Juventus billige fodboldtrøjer dybest set ingen mulighed for at konkurrere om titlen, fordi der er flere problemer i disse kampe.

For det første mangler den forreste linje effektivitet. I hele kampen havde Juventus 18 skud, men skød kun 5 gange, hvilket tyder på, at de er bedre til at udnytte chancerne. For det andet er baglinjen fuld af huller. Konfronteret med Atlantas hurtige kontraangreb ser Juves baglinje meget elendig ud, to gange af modstanderen gennem målet. Endelig mangler hele holdet stiltiende forståelse. Juventus’ spillere ser ud til at mangle tillid til hinanden og spiller for konservativt, simpelt og groft, så de ikke spiller op til deres fulde styrke.

holdskydeSkud på målen fejlGult kort
juventus185122
Atlanta165101
Situationskort over skud på mål

For at vende tilbage til toppen er Juventus nødt til at løse deres problemer så hurtigt som muligt. Holdet er nødt til at styrke angrebsstyrken i forreste linje, forbedre soliditeten i bagerste linje samt styrke holdets sammenhold og øge tilliden mellem hinanden.